Tužna vijest - umrla je Jasenka Pregrad

Tužna vijest - umrla je Jasenka Pregrad

Napisat ću ovdje gotovo isti tekst koji sam napisao i na webu DGIPH

U smiraj dana 22.02.2022. sve nas je šokirala vijest o smrti naše drage Jasenke, utemeljiteljice i osnivačice Društva geštalt i integrativnih terapeuta Hrvatske, ali i jedne od utemeljitelja Geštalt terapije u Hrvatskoj, naše drage Jasenke Pregrad.

Bila je velika čast poznavati Jasenku, surađivati s njom, učiti od nje, a ponajviše jednostavno biti s njom, upijajući njenu jasnoću i britkost, njen pogled na život, na psihoterapiju, diveći se njenoj dubokoj humanosti, ljudskosti.

Jasenka je nesebično pružila podršku i nama kao CITIS-u, kad smo je trebali i tražil.

Jasenka, HVALA TI!

U ime Upravnog odbora CITIS-a, izražavamo sućut Jasenkinoj obitelji, svima nama iz CITIS-a koji smo je voljeli, i svima drugima kojima je Jasenka obilježila život (a takvih je jako puno).

Ivan Vračić

Predsjednik CITIS-a

I još jedan dodatak od mene osobno,

Osjećam veliku čast i zahvalnost što sam poznavao Jasenku, što sam s njom surađivao na više projekata u raznim kontekstima, što sam učio od nje, ali ponajviše zbog toga što sam uživao u minutama i satima provedenima s njom, fasciniran njenim pogledima na život, na psihoterapiju, upijajući  njenu jasnoću i britkost, diveći se njenoj dubokoj humanosti, ljudskosti.

Zadnjih godina, a naročito zadnjih mjeseci smo se zbližili u zajedničkom životnom iskustvu u kojem smo se našli, i „divanili“ (kako je ona to veljela reći) uz kave u njenoj „Homi“. Zato je moja tuga još veća. Ali, tješi me to što mi Jasenku u mom srcu i mojoj duši nitko ne može uzeti.

Ivan Vračić

Leave a comment